Vergoedingen

Fysio Attent heeft met de meeste zorgverzekeraars contracten afgesloten. Zorgverzekeraars vergoeden fysiotherapie geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende polis. Kijk goed in u polis of raadpleeg uw zorgverzekeraar om na te gaan hoe u verzekerd bent en wat u dus vergoed krijgt.

Bij een beperkt aantal aandoeningen kan vanaf de 20e behandeling in aanmerking gekomen worden voor vergoeding vanuit de basisverzekering. In dat geval dient u er rekening mee te houden dat de zorg die wordt geleverd uit de basisverzekering invloed heeft op het verplichte eigen risico. Bij niet chronische aandoeningen valt de fysiotherapeutischezorg onder de aanvullende verzekering en betaalt u geen verplicht eigen risico. Meer informatie over het verplichte eigen risico in 2018 leest u hier.

De beroepsorganisatie van fysiotherapeuten (KNGF) heeft een schema gemaakt waarin u kunt wat er binnen de basisverzekering wordt vergoed en wanneer een aanvullende verzekering zinvol is.

De meest gestelde vragen over fysiotherapie en de vergoedingen vanuit uw zorgverzekering zijn hier terug te vinden.

De kosten van fysiotherapeutischezorg, die binnen uw polis vallen, worden door ons direct gedeclareerd aan uw zorgverzekeraar. In deze gevallen ontvangt u geen factuur.

Indien uw zorgverzekeraar de behandelingen niet of niet geheel vergoed, dan gelden de tarieven en betalingsvoorwaarden van Fysio Attent.

Heeft u meer vragen over de vergoedingen voor fysiotherapie in 2018?

Lees dan hier verder.

fysioterapie

FA website A slices 04