Geriatriefysiotherapie

Als je ouder en minder mobiel of beweeglijk wordt, kan de geriatriefysiotherapeut je helpen. Zij zijn gespecialiseerd in zorg voor kwetsbare groepen met een (vaak) hoge biologische leeftijd die te maken hebben met complexe problematiek. Het gaat niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten die vanwege hun ziekte, zoals een herseninfarct, ziekte van Parkinson, MS of dementie al verschijnselen kunnen vertonen van ouderdom.

De geriatriefysiotherapeut werkt vanuit zijn specifieke kennis over de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden. De patiënten krijgen met name oefentherapie om zo mobiel en zelfstandig mogelijk te blijven, langer thuis te kunnen wonen en achteruitgang te voorkomen. Valpreventie is daarvan een goed voorbeeld. Daarnaast geeft de geriatriefysiotherapeut ook adviezen en begeleiding aan mantelzorgers. 

Uw Geriatriefysiotherapeut

Anke van Kuijk heeft het behandelen van geriatrische klachten als specialisatie en volgt de master opleiding tot geriatrie fysiotherapeut. Hierdoor is zij binnen onze praktijk de deskundige op het gebied van geriatrie.

 

FA website A slices 04